Untitled Document

   GENIETEN VAN ZEILEN, KRISTAL HELDER WATER EN EEN STRALENDE ZON IN EEN GASTVRIJ TURKIJE.

Meest gestelde vragen  

Wat moet ik meenemen voor een zeilvakantie?

Aan boord is beperkte opbergruimte beschikbaar neem daarom geen koffers mee maar zachte tassen. Omdat het weer altijd goed is heeft U niet veel nodig in het voor en najaar is een trui en lange broek voor in de avond wel prettig. Verder heeft U alleen korte broek,t-shirt, zwemkleding en handdoeken nodig. Heel belangrijk om mee te nemen is een videocamera en/of fototoestel,goede zonnecreme, zonnebril en een hoed of petje.Ook snorkelspullen zijn fijn om mee te nemen omdat er onderwater ook veel te zien valt. Het is ook beter om voor kinderen zelf zwemvesten mee te nemen omdat die niet altijd voor handen zijn.

Hoe is het weer in Griekenland,Turkije en Kroatie in de zomer?

Het weer heeft een overwegend mediterraan karakter. De zomers zijn over het algemeen warm en op het water zorgt een briesje voor een aangename verkoeling. Vanaf april t/m november zijn de condities ideaal om te zeilen. Met name de maand september en oktober is aangenaam door de inmiddels iets afgenomen temperatuur en het toch nog warme zeewater wat uitnodigt tot een duik in het azuurblauwe water.. In Turkije is de heersende wind de Meltemi, een NW wind die tegen het middag uur opkomt en later in de middag kan aantrekken tot 5 a 6 bft in het gebied rond Fethiye tot 3 a 4 bft. Tegen de avond gaat de wind meestal liggen.

Hoe gaat het met het eten?


Eten en drinken word vanuit de boordkas gekocht de bijdrage bedraagd ca. 125 euro p.p.p.wk (schippers zijn vrijgesteld) Er word gezamelijk voor het ontbijt en de lunch aan boord gezorgd en s'avonds in een restaurantje aan de wal gegeten.

Hoe is het sanitair aan boord?


Er zijn twee persoons gasten hutten met eigen gasten douche toiletruimte ook is er op het zwemtableau een douche gelegenheid om na het zwemmen af te douchen.


Hoe lang word er per dag gezeild/gevaren


In de regel word er tussen de 4 a 6 uur per dag gevaren afhankelijk van de wind kracht en richting.


Zijn er ook extra voorzieningen aan boord?

Er zijn snorkelspullen aan boord ook kunnen camera's of telefoons worden opgeladen en er is via de radio mogelijkheid om Ipods aan te sluiten er bevinden zich zowel binnnen als buiten luidsprekers.Er zijn twee koelkasten zodat drankjes altijd koel geserveerd kunnen worden.


Hoe is het met drinkwater?

Het water aan boord is alleen voor het douchen alle andere water moet uit flessen getapt worden.


Kan ik ook op het dek of in de kuip slapen?

dat is mogelijk maar dan moet U wel voor een eigen slaapzak zorgen.


Moet je kunnen zeilen voor deze reis?


Voor meezeilen hoeft U niet te kunnen zeilen voor het huren van een jacht en flottieljezeilen is minimaal 1 persoon met zeilervaring vereist.


Enkele Tips

kontroleer of de naam op de vliegticket overeenkomt met de naam op Uw paspoort. Neem reserve pasfoto's mee en een kopie van je reisdocument i.v.m. verlies of diefstal. Vergeet niet je paspoort en/of id kaart mee te nemen. Voor Turkije is een visum verplicht dit kan op het vliegveld worden geregeld a 15 euro p.p. Zorg voor goede verzekeringen w.o. een annulerings-,reis-,en borgverzekering als je een schip huurt. Zorg voor voldoende kontant geld je kunt niet overal pinnen of je creditcard gebruiken. Zorg dat je telefoonnummers bij je hebt waarmee je creditcards e.d. bij verlies of diefstal kunt laten blokkeren. Zorg zo nodig voor voldoende medicijnen en een geneesmiddelenpaspoort.     


Zeilen in Turkije met SERKO SAILING ZEILVAKANTIES voor fantastische zeilvakanties om nooit te vergeten!!

Gulet vakanties, Bootverhuur, Meezeilen, Meezeilvakanties, Flottielje zeilen, Zeilinstructie, Jachtverhuur met en zonder schipper/bemanning


Serko Sailing | Design by EJA-webdesign.nl