Untitled Document

   GENIETEN VAN ZEILEN, KRISTAL HELDER WATER EN

EEN STRALENDE ZON IN EEN GASTVRIJ TURKIJE

                                               

ZEILEN IN TURKIJE; gulet, flottielje, bareboat of meezeilen

Wil je gaan zeilen tijdens je vakantie? Dat kan uitstekend in Turkije.

Lees eerst deze informatie voordat je je zeilvakantie in Turkije boekt!

Tip 1.   Altijd mooi zeilweer

Turkije is het ideale land voor een zeilvakantie, want Turkije staat garantie voor zon, zee, een lekker zeilwindje, en een kustlijn van ruim 15000 kilometer. Door het mediterrane klimaat begint het zeilseizoen al in maart en kan het voortduren tot in oktober. Het stabiele zomerweer in deze maanden geven de beste omstandigheden voor een zeilvakantie. De gunstige weersomstandigheden en prachtige gebieden maken Turkije uitermate aantrekkelijk voor een zeilvakantie.

Tip 2  Alleen op pad met Bareboat.  

Als je ruime ervaring hebt in het zeilen met een kajuitzeiljacht, dan is bareboat zeilen ideaal voor jou. Zo kun je Turkije zelf ontdekken. Je huurt een zeiljacht voor een bepaalde periode. Van de meeste charters krijg je duidelijke informatie over het vaargebied en de leukste baaitjes en plaatsjes.

 

Tip 3. Flottielje zeilen; vrijheid in groepsverband

Je hebt je eigen kajuitzeilboot en die deel je met je gezin, familie of vrienden. Je zeilt 'in groeps-verband' onder begeleiding van een moederschip. Dit heeft diverse voordelen; de gezelligheid van een groep ('s avonds eten in de plaatselijke taverne), deskundige en technische hulp altijd in de buurt en je mist geen enkel mooi plekje. Minimaal 1 persoon moet goed kunnen zeilen en een tweede persoon redelijk. Op sommige bestemmingen kan je vooraf een zeilcursus volgen. Zowel voor beginners als een opfriscursus voor gevorderden. Zeilles aan boord of zeilcursus gecombineerd met een hotel of appartement. Een aanrader!

Tip 4.  Meezeilen; actief of zonnen?

Meezeilen is er voor iedereen, mt of zonder zeilervaring. Dat betekent dat je, alleen of met een groepje, inscheept op een groter zeiljacht. Zon zeilvakantie wordt begeleid door een ervaren schipper. De bedoeling is een avontuurlijke tocht waarbij verschillende eilanden, haventjes en baaien voorbij komen. Alleen al het onderweg zijn is een ware belevenis. Natuurlijk blijft er tijd genoeg over om lekker te zwemmen of snorkelen, maar ook als je actief wilt meezeilen of iets wilt leren over zeilen kan dat. Natuurlijk mag je ook lekker in de zon op het voordek en uitsluitend genieten van het uitzicht.

 

Tip 5. Zeilend Turkije verkennen is wel hl bijzonder

Afhankelijk van het type zeiltocht waar je voor gekozen hebt zie je de beroemdste plaatsen van die bewuste omgeving.'t Is dus maar net afhankelijk van welke route je kiest. Veel te zien is er natuurlijk op lle routes!

Tip 6.   kust in overvloed

Dankzij het feit dat Turkije over zon enorme kust beschikt, is het een bij uitstek geschikt land voor een zeilvakantie. Het vasteland bestaat voor 80% uit bergen en heuvels dus heel veel! Te veel voor n vakantie zelfs, maar wat let je, om een volgende keer een andere route mee te zeilen?

Tip 7.   Weinig reisdocumenten

Wat heb je nodig? t Mooie van Turkije als vakantieland is dat je alleen maar een visa (op het vliegveld te verkrijgen)en geldig paspoort nodig hebt! Verder hoef je niet te denken aan inentingen of wat dan ook. Je kunt in Turkije gaan en staan waar je wilt.

 

Tip 8.   Lekker eten

Aan boord van een schip wordt er uiteraard minder uitgebreid gegeten dan aan land, maar daarom niet minder lekker hoor. Bovendien doe je tijdens zon zeilvakantie diverse eilanden aan, waar je dan alsnog in een van de vele restaurantjes je tegoed kunt doen aan de typisch Turkse lekkernijen, zoals gyros, souvlaki, dolmades en natuurlijk geitenkaas.  

Tip 9.   Makkelijk betalen

Tijdens je zeilvakantie doe je verschillende plaatsjes en baaien aan.

Tip 10.   Zeker niet duur

Een zeilvakantie in Turkije hoeft niet duur te zijn. Voor een weekje zeilen in Turkije kun je uitgaan van gemiddeld zon 1000 1250 p.p.en dat is dan inclusief vliegreis. Daarnaast kun je het zo duur maken als je wilt door tijdens je uitstapjes wel of niet veel geld uit geven, dat is aan jou. De kosten van een zeilvakantie in Turkije zijn dus best wel op te brengen, zker als je bedenkt dat je daar wel een hl bijzondere vakantie voor hebt. t Is in ieder geval weer eens iets totaal anders dan op het strand liggen.

  
   Zeilen in Turkije met SERKO SAILING ZEILVAKANTIES voor fantastische zeilvakanties om nooit te vergeten!!

Gulet vakanties,Jachtverhuur,Bootverhuur,Meezeilen,Meezeilvakanties,Flottielje zeilen,Zeilinstructie, Jachtverhuur met bemanning


Serko Sailing | Design by EJA-webdesign.nl